SAMEN BIJZONDER

HET HUIS 'SAMEN BIJZONDER'

In augustus 2017 hebben wij de sleutel van ons Driestroomhuis gekregen en zijn wij daar met onze fantastische bewoners gaan wonen.

Driestroomhuis Samen Bijzonder is een woonhuis waarin 7 mensen met een verstandelijke en sommige met een lichamelijke beperking wonen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een eigen keukenblok. Ieder appartement is naar eigen smaak van de bewoner ingericht.

Verder hebben wij een lift, kantoor, slaapgedeelte voor de begeleiding en een grote gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin waarin wij samen leven en vele activiteiten ondernemen. Activiteiten zoals samen koken, spelletjes spelen, knutselen, sporten, sport kijken, films en muziek en nog veel meer leuke activiteiten.

Ook hebben wij een aantal leuke dieren: Toos (onze hond), 2 schapen, 1 konijn en 1 schildpad. Het verzorgen van de dieren doen wij met zijn allen en het leren van het zorgen voor iemand vinden wij heel belangrijk.

Feestjes zijn wel de belangrijkste activiteiten in ons huis. Van elke feestdag maken wij een feestje. Van carnaval tot kerstmis elke feestdag doen wij iets leuks. Verder organiseren wij ook nog enkele keren per jaar een themafeest. Het huis wordt dan omgetoverd in de sfeer van het thema. Ieder jaar hebben wij in de zomer ook een feestweek. Iedereen is die week dan vrij en gaan we alleen maar leuke activiteiten doen. Dit doen we altijd met een thema. Denk aan ‘rondje om de wereld’ ‘Piraten’ ‘Geklungel in de jungle’.

Ons huis is een thuis voor al onze bewoners. Een huis waar ze zich veilig voelen, zich gehoord voelen waar ze zich thuis voelen, waar ze zich zelf mogen zijn.

ONZE VISIE

Onze bewoners wonen in een sfeervolle, warme, veilige woonplek, die bestaat uit een eigen appartement met een badkamer, woonkamer, slaapkamer en keukenblok. Verder hebben wij een fijne tuin waarin iedereen lekker kan ontspannen. Het huis moet ieder zijn thuis zijn. Ivo is het vaste aanspreekpunt van het huis. In de nachten is er altijd iemand van de begeleiding aanwezig. Samen met een vast team van medewerkers willen wij onze visie en de visie van de Driestroom bewaken en deze ook in de praktijk uitvoeren.

De visie van de Driestroom is dat de absolute prioriteit bij de mensen ligt, zij ervaren warmte, deskundige begeleiding en excellente zorg, dit is wat wij ook nastreven. Zorg en begeleiding worden specifiek afgestemd op de individuele behoefte en kennis en kunde van de bewoner.

Samen wonen als groep vinden wij belangrijk. Wij willen ook door thema-avonden, uitstapjes, helpen in het huishouden en elkaar helpen de bewoners leren dat niet altijd het individu voorop staat maar dat samenwerken ook belangrijk is. Centraal hierbij staat het zich prettig voelen van de bewoners en zich kunnen blijven ontwikkelen op alle levensgebieden. Wij vinden het ook belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk aan de samenleving deelnemen.

Speerpunten in onze visie zijn: respect hebben voor anderen, respectvol omgaan met de natuur, stimuleren van zelfredzaamheid en individuele ontplooiing en een positieve benadering van mensen en omstandigheden staan hoog in ons vaandel.

silent disco 2
tekenen2
sporten
Groepsfoto

Hoe sluit onze visie aan bij de visie van de Driestroom?

Groots in het klein
Wij bieden een kleinschalige woonvorm waarmee wij meer persoonlijke aandacht aan de bewoner kunnen geven. Zo komen de bewoners die in ons huis wonen tot hun recht.

In contact
Tijd hebben om echt naar de bewoner te luisteren, wat is zijn/haar hulpvraag? Door met een vast team te werken signaleren we eerder en sneller zaken zodat we direct kunnen handelen. Het samenzijn staat hierbij voorop.

Bevlogen
Een stapje extra zetten. Wij als team hebben geen 9 tot 5 mentaliteit. Werken met ons hart. Zullen altijd dat stapje extra zetten voor onze bewoners en voor elkaar als collega’s. Door veel activiteiten te organiseren vragen wij veel van ons team en zetten zij die extra stap die nodig is. Het blijven ontwikkelen in ons vakgebied, kennis vergaren en altijd kijken naar extra mogelijkheden is een van onze sterke punten.

Eigenzinnig
Proberen om de mogelijkheden van onze bewoners uit te breiden, en waar mogelijk zelfstandigheid creëren. We weten zeker dat door het kleinschalig wonen onze bewoners meer mogelijkheden hebben. Het is dan eenvoudiger om persoonlijke activiteiten aan te bieden.

VOLG JE ONS AL?