HET TEAM

Ivo Broeren - gezinshuishouder

IVO BROEREN

Gezinshuishouder

Ik ben Ivo en ben de gezinshuisouder van Driestroomhuis Samen Bijzonder.

Heel lang geleden ben ik dit avontuur met Pauline aangegaan en staat er nu een fantastisch mooi huis. Ik ben vader van 2 prachtige zonen. Ik kan u van alles vertellen over mijn hobby’s en dergelijke maar dat is niet heel interessant.

Wat wel belangrijk is, wat zijn mijn missies is in ons huis? 1 van mijn missies is door middel van humor, goede gesprekken, plezier, gezelligheid, veiligheid en warmte een echt familiegevoel te geven aan mijn bewoners.

Mijn andere missie is om mijn collega’s, ouders, stagiaires en vrijwilligers een warm gevoel te geven als ze in ons huis zijn!

Wat ik verder nog meer erg belangrijk vind om mee te geven aan onze bewoners is respect voor elkaar, help elkaar, wees lief en eerlijk en maak van elke een feest!

Pauline Broeren

PAULINE BROEREN

Gezinshuishouder

Ik ben Pauline en samen met Ivo de gezinshuisouders van Samen Bijzonder.

Toen wij net waren begonnen was de eerste vraag die aan ons werd gesteld: Wat is eigenlijk jullie missie?

Onze missie is eigenlijk hoe wij in het leven willen staan:  Met een flinke dosis humor, genieten van alles wat er op je pad komt. En dan vooral buiten het hokje durven denken.

Als we dat kunnen creëren in het huis, zou dat fantastisch zijn. Nu een aantal jaar verder, met (natuurlijk) ook ups & downs en veranderingen blijft deze missie nog steeds het allerbelangrijkste.

Geniet en bewonder zeggen ze wel eens toch? Genieten van het huis waar je in woont, dat dit huis aan mag voelen als een thuis. Waar je van en met elkaar kan leren. Waar je jouzelf mag en kan zijn. Dat begeleiders werken met hun hart en gevoel. Niet volgens alle leerboekjes maar bewust bezig zijn met wat je ziet en hoort. Iedereen die bij ons komt kijken, werken of stage komt lopen willen we dit  meegeven.  Kijk en voel wat de ander nodig heeft, en daar op inspelen. Iedereen is een onderdeel van ons thuis. Of je nu wel of iets nog niet goed kan. We maken dit huis met elkaar.

Samen met de bewoners en een prachtig team staat daar, na al die jaren een pracht van een huis. Beleven we mooie avonturen met elkaar en zijn we een grote ‘bijzondere familie’ geworden. En onze missie nemen wij met ons mee!

MEDEWERKERS

Linsey

LINSEY

Mijn naam is Linsey en ik ben sinds 1 april 2023 werkzaam bij Driestroomhuis Samen Bijzonder.

Voor mij voelt het alsof dit werk mij op het lijf geschreven is. Het gevoel dat je bijdraagt aan het positieve gevoel van de bewoners geeft mij elke dag weer voldoening.

Voor dat ik hier startte was ik werkzaam in een woonhuis voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Wat voor mij dit werk zo bijzonder maakt is het persoonlijke contact, goed luisteren en rekening houden met de individuele behoeften maar ook om te kijken naar het groepsdynamiek.

Ik hoop in de toekomst nog meer te mogen bijdragen aan een zo volwaardig mogelijk bestaan en zorg te mogen dragen voor een goede kwaliteit van het leven van onze bewoners.

Puck

PUCK

Mijn naam is Puck en ben al enige tijd werkzaam bij dit Samen Bijzonder gezin. Ik ben begonnen als stagiair maar nu ook werkzaam als groepsbegeleider.

Ondanks mijn jonge leeftijd voel ik mij hier vertrouwd door de bewoners en collega’s om op mijn manier te leren en te werken.

Het allermooiste vind ik daarom het kleinschalige en de persoonlijke band met elkaar, deze zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar Driestroomhuis Samen Bijzonder ga.

Ward

WARD

Hallo, ik ben Ward en ben vanaf het eerste moment betrokken bij Driestroomhuis Samen Bijzonder.

Voordat ik werkzaam was bij Samen Bijzonder heb ik stage gelopen bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het vertrouwen en de omgang tussen de bewoners en mij zijn de bouwstenen voor mij in dit werk. Voor mij is het daarom belangrijk dat de bewoners zich veilig en prettig voelen als individu en in groepsverband. Dit doe ik allemaal om iedereen optimaal te kunnen ondersteunen in hun wensen en behoeftes.

De korte lijntjes, het kleinschalige en het gevoel om een extra stap te zetten maakt het voor mij dat ons huis aanvoelt als een grote familie en niet alleen als werk.

VOLG JE ONS AL?