w
gezinsfoto

Terug naar bewoner overzicht

Fleur

Hallo Allemaal,

Ik ben Fleur Aarnoutse en woon in Gennep. Mijn Papa is Rober, Mama Astrid en ik heb 2 broers, Roob en Sam. Ik ben 20 jaar, bijna 21 ! Ik ben geboren met down syndroom en daarom ben ik heel speciaal. Ik heb altijd op een school gezeten met kleine klasjes, en veel begeleiding.

Toen ik 4 jaar was kreeg ik leukemie, en toen ik 6 jaar was ook nog een herseninfarct. Hierdoor kan ik niet zo ver lopen en ben ik wel sneller moe. Mijn rechterkant heeft veel kracht verloren, vooral in arm, hand en been. Ik moet voor heel veel dingen hulp vragen omdat t met 1 hand te moeilijk is. Ik heb 24 uur per dag hulp nodig om me heen, ook omdat ik epilepsie heb. Ik ben ook niet verkeersveilig dus moet iemand me altijd halen en brengen. Nu lijkt dit allemaal misschien heel erg , maar dat is niet hoor, ik ben vrolijk en heb leuk werk en meestal goede zin en er zijn altijd mensen om me heen die goed voor me zijn, en me helpen.

Ik kan niet lezen en schrijven , maar ik kan op mijn computer wel van alles opzoeken, als iemand het voor mij opschrijft kan ik t na typen. Ik ben dol op Amika, K3, paarden, muziek, knutselen, spelletjes, terrasjes, winkelen, helpen koken, leuke dingen doen en gezelligheid. Thuis vind ik het heerlijk, maar ik heb ook heel graag andere mensen om me heen. Ik ben helemaal blij met ons woonproject, SAMEN BIJZONDER van Ivo en Pauline, Jurre en Joppe.

Als ik groot ben mag ik net als alle mensen ergens gaan wonen zonder mijn papa en mama. Ik hou ook mijn kamer thuis gewoon, zodat ik altijd ook daar kan slapen. In mijn nieuw huis krijg ik een nieuw bed, en een nieuwe tafel en stoelen ik mag dat allemaal zelf uitzoeken. Ik denk paars of rood of zo.

Ik wil ook graag een mooie tuin, waar we allemaal samen in kunnen zitten en spelen. Ik ga dan vanuit mijn woonproject werken en dan weer daarheen. Ik ben al aan t oefenen met was opvouwen , tafeldekken, en de vaatwasser in en uit ruimen,we moeten straks natuurlijk allemaal helpen, net als thuis. Ik vind het heel spannend om te verhuizen, maar heb er ook veel zin in.

Fleur

Fleur